BLOEI
door een menselijke match

De opkomst van nieuwe, evolutionaire, organisatiemodellen is in volle gang waardoor traditionele hiërarchie plaats maakt voor zelforganiserende teams. Teams waarbinnen persoonlijkheid, kwaliteiten en drijfveren van medewerkers leidend zijn in plaats van harde functie-eisen zoals opleiding en ervaring. Het vervallen van de hiërarchie brengt ook met zich mee dat opwaartse loopbanen, waarin je als junior begint en eindigt als senior manager of directeur, nog nauwelijks voorkomen en vele vormen van carrière maken mogelijk zijn.

Bloom gooit het werving & selectieproces om

Deze andere manier van organiseren vraagt ook een andere manier om naar je (toekomstige) medewerkers te kijken. Bloom interim gooit het werving & selectieproces dan ook om! Traditionele functietitels en harde functie-eisen vervallen en maken plaats voor kwaliteiten, persoonlijkheidskenmerken en drijfveren die terug komen in rollen. Door aan het begin van het proces deze criteria inzichtelijk te maken en aan de hand daarvan te selecteren, wordt het traject:

– Gerichter (kans van slagen wordt vergroot)
– Efficiënter (minder sollicitanten)
– Goedkoper (minder recruitmenturen)

En belangrijker nog; mensen worden in hun kracht gezet doordat ze een rol vervullen waar ze goed in zijn. Teams worden productiever door een betere samenstelling van teamleden.

Ook bij bestaande teams komt het voor dat de juiste mensen niet meer op de juiste plek zitten. Vaak kan een herverdeling van werkzaamheden (rollen), gebaseerd op kwaliteiten, drijfveren en persoonlijkheid ervoor zorgen dat weer een juiste balans in het team ontstaat.

Bloom interim begeleidt zowel bestaande als nieuwe teams in het proces om te komen tot een goede teamsamenstelling. Het inzetten van een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) kan onderdeel uitmaken van dit proces, waarbij Bloom als gecertificeerd PPA adviseur optreedt. Hierbij wordt ook direct de (individuele) ontwikkelvraag in ogenschouw genomen.